Npo voegt informatie in beeld aan dab+ toe

Vragen en ervaringen over DAB+ radio toestellen
radioland
Berichten: 83
Lid geworden op: do dec 26, 2013 2:08 pm

Npo voegt informatie in beeld aan dab+ toe

Bericht door radioland » za mei 03, 2014 6:32 am

http://www.totaaltv.nl/nieuws/16119/npo ... +-toe.html
De Nederlandse publieke omroep (NPO) heeft bij de meeste radiozenders die het via het digitale radioplatform DAB+ uitzenden een datakanaal met informatie en beelden toegevoegd.

De informatie die de NPO via DAB+ aanbiedt, bestaat uit beelden waarop verschillende soorten informatie te lezen is. Buiten Nederland maken al langere tijd meerdere radiozenders van deze zogenaamde DAB+ slideshowtechniek gebruik. De informatie die de NPO biedt, gaat verder dan alleen informatie over de radiozender en het radioprogramma. Ook wordt het laatste nieuws, weer en verkeer via DAB+ aangeboden.

SPECIALE RADIO


De NPO biedt de beelden via de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, NPO Radio 6, NPO Top 2000 en NPO Nieuws 24 aan. Tot voor kort testte NPO DAB+ Slide Show periodiek alleen via NPO Radio 1. De beeldinformatie kost de NPO 32 kbps bij elk uitzendslot. Dat is de helft van de bandbreedte die NPO-radiozenders via DAB+ gebruiken. Voor ontvangst en gebruik van de beeldinformatie is een hiervoor geschikte DAB+ radio nodig. De meeste DAB+ radio’s met een gekleurd beeldscherm beschikken over deze mogelijkheid.
Zijn er mensen die al zo'n toestel hebben? En zo ja, wat is je ervaring?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten