Zender SADO FM Nieulezen lettelijk uit de lucht gehaald

Zijn ze in of uit de lucht? Waar komen ze binnen? Wie heeft de hoogste vermogens en waar vind je schema's? Heb je ook piraten DAB+ zender in de lucht gehoord?
radioland
Berichten: 83
Lid geworden op: do dec 26, 2013 2:08 pm

Zender SADO FM Nieulezen lettelijk uit de lucht gehaald

Bericht door radioland » di mei 13, 2014 12:06 pm

Omdat er zeer hoge boetes staan voor het illegaal uitzenden op de FM band, zijn er steeds meer onbeheerde piraten zender. Dit nieuws kwam zelfs terecht bij Radio 1.

Bron: RTV Oost:
Onbekenden hebben zondagnacht de Nieuwleusense piratenzender SADO FM letterlijk uit de lucht gehaald. De zendkast die in een telecommast van T-Mobile aan de Bijkerweg in Nieuwleusen zat, is verwijderd.
De piratenzender Schijt Aan De Overheid had een zendantenne bovenin de 45 meter hoge telecommast geplaatst. De piratenmuziek was daardoor tot in de wijde omgeving te ontvangen. Zondagnacht werd het plots stil op 94.5 Mhz, de frequentie waar zij op uitzonden. De stekker was er letterlijk uitgetrokken.
De kasten, waarin de zendapparatuur zat, zijn leeggehaald en over het hek zijn gegooid. Ook een kabel die enkele meters verderop de grond in ging naar een ontvanger, was onklaar gemaakt. Alleen de antenne en de hoofdkabel in de mast bleef achter. Een woordvoerder van Agentschap Telecom verklaarde vanmiddag dat de zendapparatuur er door T-Mobile uitgehaald zou worden, maar iemand was het telecombedrijf voor.
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.as ... 9632&cat=1

http://www.youtube.com/watch?v=jYS64Hji8nc

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast