Overcapaciteit NPO kanaal 12C

Frequentie planning van DAB+ zenders, zerobase, ontvangstproblemen, gevoeligheid van DAB+ tuners, de beste antenne opstelling. Kwaliteit van DAB+ tuners. Verder hoe is de geluidskwaliteit? Deel het hier.
radioland
Berichten: 83
Lid geworden op: do dec 26, 2013 2:08 pm

Overcapaciteit NPO kanaal 12C

Bericht door radioland » do dec 26, 2013 11:42 pm

Op het moment dat de NPO (Nederlandse Publieke Omroep) drie extra kanalen heeft toegevoegd dan hebben ze nog steeds genoeg bandbreedte over. Mogen ze deze bandbreedte ook verhuren aan andere partijen? Want de NPO moet hard bezuinigen en de vraag is of zij wel nog meer zenders zullen gaan exploiteren. Op het internet hebben ze wel heel veel stations "in de lucht".

Volgens de heer Bakhuizen van de NPO kan er maximaal 20 DAB+ zenders aangeboden worden. Zie http://broadcastmagazine.nl/tag/dab/

Op dit moment heeft de NPO 64 kbps qua bandbreedte gezet. Opmerkelijk is dat ze het 24 nieuws kanaal hebben opgekrikt van 32 kbps naar 64 kbps. Radio 4 had hiervoor 128 kbps. In het Verenigd Koninkrijk zonden ze ook met hoge kbps waardes uit. Echter toen zij dat gingen terugschakelen naar het aantal kbps (slechtere kwaliteit) kwamen er heel veel klachten. Mogelijk probeer de NPO dit voor te zijn door te kiezen voor een lagere bitrate.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast